Η γραβιέρα Νάξου, βρέθηκε στην 7η θέση της λίστας με τα καλύτερα τυριά του κόσμου του Taste Atlas 2023 συγκαταλέγεται η γραβιέρα Νάξου.
«Αυτό το τυρί παράγεται στο κυκλαδίτικο νησί της Νάξου, εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Η γραβιέρα Νάξου παρασκευάζεται από παστεριωμένο γάλα αγελάδας ή μια μείξη με πρόβειο γάλα και κατσικίσιο γάλα, με την περιεκτικότητα του δευτέρου να μην ξεπερνά ποτέ το 20%. Έχει έναν λεπτό φλοιό και ένα ανοιχτόχρωμο κίτρινο, συμπαγές εσωτερικό, γεμάτο με μικρές τρύπες. Η γραβιέρα Νάξου είναι ένα σκληρό τυρί με αναζωογονητική γεύση και ελαφρύ άρωμα. Η περιεκτικότητά της σε υγρασία δεν ξεπερνά το 38%, ενώ η περιεκτικότητα σε λίπος είναι τουλάχιστον 40%. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του τυριού προέρχεται από τα ζωντανά που έχουν μεγαλώσει στο νησί, τα οποία τρέφονται με την τοπική χλωρίδα, η οποία δίνει στο τυρί αυτή την ξεχωριστή, χαρακτηριστική του γεύση».
Το Taste Atlas είναι μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια γευσιγνωσίας, που αφορά τις κουζίνες και τα εδέσματα όλου του πλανήτη και στην φετινή δεκάδα των καλύτερων τυριών, συμπεριέλαβε λοιπόν και ένα εμβληματικό ελληνικό τυρί.
Η λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου για το 2023:
10. Comté, Γαλλία
9. Reblochon, Γαλλία
8. Grana Padano, Ιταλία
7. Graviera Naxou, Ελλάδα
6. Saint-André, Γαλλία
5. Queijo Serra da Estrela, Πορτογαλία
4. Mozzarella di Bufala Campana, Ιταλία
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr