Σοκ με κατάθεση του 37χρονου: Πώς έγινε η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ με κατάθεση του 37χρονου: Πώς έγινε η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής

Αναλυτικά η κατάθεση του καθ’ ομολογία δολοφόνου, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή στον Ανακριτή Ηλείας

Την «παγίδα» που έστησε στο 11χρονο θύμα του περιγράφει στην κατάθεση που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ ο 37χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος, ο οποίος υποστήριξε ότι είχε κλείσει από το μεσημέρι της μοιραίας ημέρας ραντεβού με το παιδί στο χωριό της Ηλείας.

Όπως περιέγραψε, είχε δει την 11χρονη Βασιλική στο φούρνο του χωριού και της πρότεινε να πάνε βόλτα μαζί στις 8.00 το βράδυ. Όταν συναντήθηκαν και μπήκε το παιδί στο αυτοκίνητο του πρότεινε να συνευρεθούν ερωτικά και στη συνέχεια -όταν εκείνο αρνήθηκε και του είπε ότι θα το πει στους γονείς του- άρχισε να το χτυπάει με το κατσαβίδι. Ακολούθως, έκρυψε το πτώμα και το σκέπασε με ξερά χόρτα.

Μετά το έγκλημα πήγε στο σπίτι της μάνας του και την επομένη στο σπίτι της οικογένειας της 11χρονης για να «συμπαρασταθεί» στους γονείς. Στο σπίτι του δολοφονημένου παιδιού τον βρήκαν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 37χρονος παραδέχεται ότι αρχικά έλεγε ψέματα στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την εξαφάνιση της μικρής Βασιλικής, σημειώνοντας ότι είπε την αλήθεια μόλις είδε τα βίντεο που αποκάλυπταν τη δράση του.

Αναλυτικά η κατάθεση του καθ’ ομολογία δολοφόνου, ο οποίος απολογείται την Παρασκευή στον Ανακριτή Ηλείας:

«Αποδέχομαι την πράξη μου, έχω μετανιώσει και ζητάω συγνώμη. Το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου του 2024 ήμουν στο κέντρο του χωριού και σταμάτησα με το αυτοκίνητό μου στο φούρνο. Το αυτοκίνητο μου είναι μάρκας VW Golf, χρώματος μαύρο. Εκεί τυχαία, ήταν η ανιψιά μου Βασιλική. Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχθηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 8:00. Πράγματι, πήγα στο σπίτι της περίπου στις 8:20 το βράδυ και έκατσα με τη Βασιλική και τη μητέρα της. Η Βασιλική μου έπλυνε το αυτοκίνητο και μετά έφυγα περίπου στις 9:30 ώρα. Όταν έφυγα εγώ, έφυγε και η Βασιλική από το σπίτι της και όπως είχαμε κανονίσει θα βρισκόμασταν λίγο έξω από το χωριό για να μη μας δουν.

(…) Εγώ πήγα με το αυτοκίνητό μου και την περίμενα πίσω από το χωριό στο δρόμο προς Χανάκια. Μετά από λίγο η Βασιλική ήρθε, μπήκε στο αυτοκίνητο με τη θέλησή της και ξεκινήσαμε να πάμε βόλτα. Πρώτα ήρθαμε στο σούπερ μάρκετ στον Πύργο και έβγαλα λεφτά, μετά στο βενζινάδικο στον Πύργο και έβαλα βενζίνη, περάσαμε από τον Άγιο Ιωάννη και πήραμε να πιούμε από το περίπτερο ενεργειακά ποτά και φύγαμε και πήγα προς Λεχαινά. Η Βασιλική μου είπε πού πάμε και εγώ της είπα πάμε βόλτα και συνέχισε να πίνει ένα ενεργειακό ποτό

(…)Όταν φτάσαμε σε μία αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και τη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού που είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή. Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να (σ.σ. περιγράφονται φρικιαστικές πράξεις)… αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν “ωχ” και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».

(…) Μετά έφυγα και πήγα σπίτι της μάνας μου που έμενα λίγες μέρες με τα παιδιά μου. Το βράδυ, η ξαδέρφη μου (μητέρα της 11χρονης) πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική και η γυναίκα μου ανησύχησε και μου είπε να την πάω το πρωί στην Μυρτιά και όταν ξυπνήσαμε το πρωί πήγαμε. Άφησα τη γυναίκα μου και τα παιδιά στην ξαδέρφη μου και πήγα για δουλειά. Περίπου στις 1:30 που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα. Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκα Volkswagen Golf μαύρο είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα. Στην αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί δεν είπα την αλήθεια αλλά όταν μου έδειξαν τα βίντεο τους είπα τι ακριβώς είχε γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει τη Βασιλική. Δεν τη βίασα την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω».

IEIDISEIS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr