ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Τέλος στη θεωρία για το… «βαγόνι-φάντασμα»

Τέμπη: Τέλος στη θεωρία για το… «βαγόνι-φάντασμα»
Κατέρρευσε η θεωρία για το περίφημο «βαγόνι-φάντασμα» της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με επιβατικό τρένο στην τραγωδία των Τεμπών.

Πρόκειται για βαγόνι το οποίο κάθε άλλο παρά… «φάντασμα» ήταν καθώς είχε ήδη εξεταστεί από πραγματογνώμονες τον Μάρτιο του 2023 και είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, πριν το βαγόνι, επιστρέψει στον ιδιώτη στον οποίο ανήκε και ο οποίος το χρησιμοποιούσε ως κοντέινερ.

Τώρα, ιδιώτες πραγματογνώμονες ζήτησαν να εξεταστεί εκ νέου και έτσι ο εφέτης-ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, έδωσε την έγκρισή του, να επιστρέψει από την Θεσσαλονίκη στο Κουλούρι, ικανοποιώντας το αίτημα των συγγενών των θυμάτων, ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για συγκάλυψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες, ώστε να εξετάσουν τα κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, αλλά και της επιβατικής.

Πώς σχολίασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ την υπόθεση

Η απόφαση έγινε και αντικείμενο πολιτικής κόντρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του νωρίτερα, υιοθέτησε την θεωρία του «εξαφανισμένου» βαγονιού.

«16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα, βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη!» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε; Ποιος έδωσε την εντολή; Επιτέλους δώστε απαντήσεις! Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

Ανάλογη αντίδραση είχε και το ΠΑΣΟΚ που εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση. 

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη» αναφέρει η Χ. Τρικούπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr