Για «ασφυξία» κάνει λόγο δημοσίως ο ιατροδικαστής κ. Λέων, ο οποίος έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα σχετικά με την υπόθεση των παιδιών στην Πάτρα
Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων, έκανε μια ανάρτηση που θα συζητηθεί για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.
Ο κ. Λέων, κοινοποίησε σε ανάρτησή του στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής συνδέει με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.
«Διαβάζω σε έκθεση: “Εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων”», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων και ανέβασε φωτογραφία από το βιβλίο, όπου αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Αυτές οι μικροαιμορραγίες και εξαγγειώσεις παρατηρούνται κυρίως στα διάφορα όργανα που περιγράφηκαν και η έντασή τους εξαρτάται από την ένταση της ασφυξίας και της εργώδους αναπνοής. Στο μικροσκόπιο παρατηρούνται: Χαρακτηριστικά στοιχεία είναι η ανεύρεση κενοτοπιών πλησίον των πυρήνων των ηπατικών κυττάρων, κυρίως σε παρατεινόμενες ασφυξίες».
Η αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας
Το Newsbomb.gr είχε επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και πρόεδρο της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας ώστε να μας εξηγήσει ποια στοιχεία οδήγησαν στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Μαλένας όπου υπάρχει η σημείωση για «εκτεταμένη κενοτοποιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, αυτή η αλλοίωση μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά.
«Σοβαρό ενδεχόμενο η ασφυξία για τον θάνατο των παιδιών»
Σε ένα ακόμα ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o Γρηγόρης Λέων, είχε αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί, με βάση τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα ότι για τον θάνατο των δύο παιδιών (σ.σ. Ίριδα, Μαλένα) «ένα από τα ενδεχόμενα είναι η ασφυξία».
«Υπάρχουν κάποια κοινά ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ «στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως “αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας”, δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr