Τι έδειξε η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ύδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι έδειξε η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στην Ύδρα

Φωτιά στην Ύδρα: Τι έδειξε η προκαταρκτική εξέταση

Ευθύνες σε στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής επιρρίπτει το πόρισμα των Εσωτερικών Υποθέσεων για τον τρόπο έρευνας της πυρκαγιάς στην Ύδρα, που φαίνεται ότι ξεκίνησε από βεγγαλικά.

Οι Αδιάφθοροι διαπίστωσαν κενά στη διαχείριση των αλλοδαπών τουριστών, οι οποίοι επέβαιναν στη θαλαμηγό.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα τής προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διατάξει η Εισαγγελία του Πειραιά έξι ημέρες μετά τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι οι δέκα υπήκοοι Καζακστάν, που είχαν ενοικιάσει τη θαλαμηγό έφυγαν γρήγορα από τη χώρα μας, χωρίς να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές.

Οι αδιάφθοροι διαπίστωσαν μεταξύ άλλων ότι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος έδωσε την άδεια να φύγει η θαλαμηγός από το σημείο, αξιωματικός της Πυροσβεστικής αρκέστηκε την προφορική άρνηση των αλλοδαπών για την εμπλοκή τους στη φωτιά, ενώ έκαναν λάθη ακόμα και στην καταγραφή των ονομάτων των επιβαινόντων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος και, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του πολυτελούς σκάφους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr