Το θέατρο του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα με τις χειροπέδες (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το θέατρο του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα με τις χειροπέδες (video)

Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε χθες στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας, όπως φαίνεται από βίντεο που κυκλοφορούν.

Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή. Καθώς περπατούσε στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων, είχε τα χέρια του μπροστά και καλυμμένα με ένα σακάκι, όπως συνηθίζουν να κάνουν συλληφθέντες προκειμένου να κρύβουν τις χειροπέδες. Ωστόσο, με το που μπήκε στο κτίριο κατέβασε μεμιάς το χέρι του, κίνηση που δείχνει ότι δεν μπορούσε να φορά χειροπέδες.

Μπαλάσκας για το θέατρο Λύτρα με τις χειροπέδες: Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο

Όλο αυτό το σκηνικό, που φαίνεται σαν σκηνοθετημένο, σχολίασε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα».

«Εδώ έγινε μια σκηνοθεσία, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Κανονικά υπάρχει πρωτόκολλο, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Είναι απαραίτητη στο πρωτόκολλο η χειροπέδηση μέχρι που θα παραδοθούν τα άτομα στις ανακριτικές ή δικαστικές αρχές. Ο κ. Λύτρας έδειξε και έπεισε όλο τον κόσμο ότι από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μέχρι τον ανακριτή φορούσε χειροπέδες. Όλοι νομίζαμε ότι φορούσε χειροπέδες, αυτός δεν είχε όμως, και φάνηκε μετά όταν τον έπιασε η κάμερα», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας και πρόσθεσε ότι υπεύθυνοι για αυτό είναι οι αστυνομικοί. «Ο αστυνομικός έσπασε το πρωτόκολλο», ανέφερε.

Ο Απόστολος Λύτρας μεταφέρθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του ανακριτή και εν συνεχεία του εισαγγελέα, οι οποίοι έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ακολούθησε παρέμβαση του Αρείου Πάγου, που ζητά να γίνει πειθαρχικός έλεγχος του εισαγγελέα και του ανακριτή που έλαβαν αυτή την απόφαση, ενώ με σημερινή του παρέμβαση ο Άρειος Πάγος ζητεί επίσπευση της ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και της δίκης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr