Τρεις δήμοι δίνουν επίδομα 2.100 ευρώ σε δημότες – Πώς θα το πάρετε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις δήμοι δίνουν επίδομα 2.100 ευρώ σε δημότες – Πώς θα το πάρετε

Δείτε αναλυτικά ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 2.100 ευρώ.

Ένα σημαντικό επίδομα, έως 2.100 ευρώ δίνεται σε ωφελούμενους τριών δήμων.

Το έργο «Δράσεις για την ενδυνάμωση και ενίσχυση των ικανοτήτων των υποψήφιων επιχειρηματιών / νέων άνεργων επιστημόνων» με MIS 5073527 που υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.) σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας, και Παλαιού Φαλήρου έχει στόχο την υποστήριξη διακοσίων σαράντα (240) νέων άνεργων επιστημόνων που επιθυμούν να λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, και να εφοδιαστούν με κατάλληλα εργαλεία, γνώσεις και δεξιότητες που δύναται να τους διασφαλίσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μια πετυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Το έργο απευθύνεται σε διακόσιους σαράντα 240 Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι Άνεργοι και ταυτόχρονα Κάτοικοι ή / και Δημότες ενός εκ των Δήμων Αλίμου ή Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους άνεργους έχει ξεκινήσει από τις 18/06/2024.

Το εκπαιδευτικό επίδομα που θα καταβληθεί προκύπτει από τον τύπο:

Ώρες κατάρτισης που έχει παρακολουθήσει ο ωφελούμενος x 5,00 €. Η μέγιστη συνολική αξία του Εκπαιδευτικού Επιδόματος είναι : 420 ώρες κατάρτισης x 5,00 € = 2.100,00 €.

Σε κάθε περίπτωση ο ωφελούμενος λαμβάνει το ποσό του επιδόματος που του αναλογεί, σύμφωνα με τις ώρες που αποδεδειγμένα έχει παρακολουθήσει.

Η δράση αφορά σε 240 ωφελούμενους άνεργους προερχόμενους αποκλειστικά από τους παρακάτω Δήμους:

Νότιος Τομέας Αθηνών

Ενδεικτική κατανομή ωφελούμενων

Δήμος Αλίμου 48

Δήμος Καλλιθέας 116

Δήμος Παλαιού Φαλήρου 76

Σύνολο 240

Η προτεινόμενη κατανομή των ωφελούμενων σε επίπεδο Δήμων είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική. Δύναται να προσαρμόζεται (σε επίπεδο Δήμων) ανάλογα με τις αιτήσεις συμμετοχής εκ μέρους των ωφελούμενων και σύμφωνα με τους όρους ένταξης της Πράξης.

Δείτε περισσότερα, εδώ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr