Κακοκαιρία “Σοφία” μέρος δεύτερο: Που θα υπάρχουν φαινόμενα στην Εύβοια Παρασκευή και Σάββατο-Χάρτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία “Σοφία” μέρος δεύτερο: Που θα υπάρχουν φαινόμενα στην Εύβοια Παρασκευή και Σάββατο-Χάρτες

Η κακοκαιρία Σοφία , παρόλο που το ψύχος θα είναι συνεχές (με αυξομειώσεις) αναμένεται να δίνει φαινόμενα κατα περιόδους και όχι συνεχόμενα. Η πρώτη φάση της είναι σήμερα Πέμπτη, με τα φαινόμενα και τα υψόμετρα που σας δώσαμε στο χθεσινό άρθρο μας. Πάμε τώρα να δούμε το δεύτερο μέρος της Σοφίας, που αναμένεται την Παρασκευή το απόγευμα και (μετα απο μικρό διάλλειμα) το Σάββατο επίσης.
Την Παρασκευή απο τις μεσημεριανές ώρες και μετά αναμένεται και πάλι πέρασμα φαινομένων με τη μορφη βροχής και χιονόνερου στα παραθαλάσσια και χιονόνερου στις απομακρυσμένες απο τη θάλλασσα περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα βρίσκονται στα υψόμετρα που βλέπετε στο χάρτη παρακάτω:

Το Σάββατο, η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου πτώση, αλλα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και περιορισμένα σε συγκεκριμένες περιοχες (στο εσωτερικό του Αιγαίου και κατα περιόδους στην ανατολική Εύβοια). Παρόλ αυτά ενδείξεις απο τα μοντέλα πρόγνωσης θέλουν κατα διαστήματα υετοφόρα νέφη να μπορού να περάσουν με τη μορφή εξάρσεων και δυτικότερα, απο το υψός της κεντικής Εύβοιας και νοτιότερα. Σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε ασθενείς χιονοπτώσεις ανα διαστήματα και σε πεδινές περιοχές που χρωματίζονται στο χάρτη παρακάτω. Στη νότια Εύβοια αν και ειναι στις περιοχές που αναμένεται τα φαινόμενα να μην είναι τόσο ασθενή, μαλλον στα παραθαλάσσια θα είναι με τη μορφή χιονόνερου/υγρόχιονου.  Όσον αφορά την πρωτεύουσα του νομού, δεν αποκλείεται το Σάββατο νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους .

Πηγή-news.eviaweather.com

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr