Ανεξέλεγκτο ράλι τιμών σημειώνεται και στα κρεοπωλεία με τους Ευβοιώτες να μειώνει ήδη τις αγορές στα απολύτως απαραίτητα καθώς ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται απαιτεί και αυστηρά μέτρα στον μηνιαίο προϋπολογισμό για τα περισσότερα νοκοκυριά.
Οι τιμές σε χοιρινό, πουλερικά και βοδινό κρέας είναι πλέον ακόμα και 30% πιο ακριβές σε σχέση με πέρυσι ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το μοσχαράκι από τα 8.50 – 9€ φτάνει τα 13 – 15€, το κοτόπουλο από τα 2 – 2,5€ φτάνει τα 3,50 – 4 και το χοιρινό από τα 3,50 – 5 φτάνει τα 5 – 7€ το κιλό.
Για την κούρσα της ακρίβειας και στο κρέας μίλησε στο evima.gr κρεοπώλης της Εύβοιας ο οποίος μας είπε πως «Έχουν γίνει αυξήσεις 20% και στο κρέας με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μειώνουν τις αγορές. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει την αγοραστική δύναμη στα κρεοπωλεία της Εύβοιας. Δεν σας κρύβουμε ότι αναμένουμε και άλλες αυξήσεις όσο κρατά αυτή η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Βέβαια οι αυξήσεις δεν θα επηρεάσουν τόσο τα συνοικιακά κρεοπωλεία όσο αυτά των μεγάλων πόλεων του Νομού».
Αυτή τη στιγμή η επιβάρυνση στο οικογενειακό τραπέζι που θα αγόραζε από 2 κιλά κρέας είναι πάρα πολύ ψηλή, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως μία οικογένεια που μέχρι πρότινος έδινε το πολύ μέχρι 30 ευρώ την εβδομάδα για κρέατα τώρα δίνει πάνω από 50%, το οποίο μεταφράζεται ως αύξηση πάνω από 90%.
Κάνοντας πρόχειρους υπολογισμούς αντιλαμβάνεται κανείς πως κάθε μήνα το κόστος στον μηνιαίο προϋπολογισμό μόνο για αγορά κρεάτων είναι εξωφρενικός, ξεπερνώντας και τα 100 ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίζουμε την κατανάλωση ρεύματος και το αυξημένο ενεργειακό κόστος, προκειμένου να μαγειρευτούν τα προϊοντα, ή τα καύσιμα σε πιθανή μετακίνηση με αυτοκίνητο η μηχανή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr