Υψηλό θα είναι το κόστος για ακόμη μία χρονιά για το σαρακοστιανό τραπέζι, παρότι οι έμποροι τονίζουν πως προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές προκειμένου να μην σπάσει το «φράγμα» του πεσρινού κόστους.
Ο Βασίλης Σίμος, πρόεδρος της ιχθυαγοράς Βαρβακείου, ανέφερε στο Mega: «Ο κόσμος ξεκινά σιγά-σιγά την έρευνα αγοράς, συγκρίνει τιμές και ψάχνει την καλύτερη επιλογή, γιατί η οικονομική πίεση είναι εμφανής».
Ενδεικτικά, οι τιμές των θαλασσινών διαμορφώνονται ως εξής: η σκούρα γαρίδα εισαγωγής κοστίζει από 8 έως 12 ευρώ, η κόκκινη γαρίδα από 11 έως 14 ευρώ, τα καλαμάρια από 9 έως 11 ευρώ, ενώ το φρέσκο χταπόδι κυμαίνεται μεταξύ 16 και 23 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί και δηλώνουν πως οι αγορές τους θα είναι μετρημένες, με βασικό κριτήριο την τιμή. «Ψάχνουμε εξονυχιστικά τις τιμές και όπου βρούμε καλύτερη προσφορά, επιλέγουμε», σχολίασε πελάτης.
Να σημειώσουμε ότι η Βαρβάκειος Αγορά θα είναι ανοιχτή καθημερινά έως και την Καθαρά Δευτέρα.
Η τιμή της λαγάνας
Στις περσινές τιμές θα κυμανθεί και φέτος η τιμή της παραδοσιακής φρέσκιας λαγάνας, κοστίζοντας από 4 ευρώ και πάνω. Η συντριπτική πλειονότητα των φούρνων θα έχει διαθέσιμες προς πώληση λαγάνες από τις 5:00-6:00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ενώ οι… αργοπορημένοι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψη τους ότι το προϊόν θα αρχίσει να εξαντλείται από τις 2:00 το μεσημέρι κι έπειτα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr