
Συντάξεις Μαρτίου 2025: Νωρίτερα η πληρωμή- Οι ημερομηνίες
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες πληρωμής.Οι συντάξεις του Μαρτίου των μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ πρόκειται να πληρωθούν νωρίτερα απ’ το συνηθισμένο. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα πληρωθούν, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου, στις 28 του μηνός.
Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) ΟΠΣ- ΕΦΚΑ για όλους όσους είναι νέοι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) θα καταβληθούν την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου. Για τους υπόλοιπους δικαιούχους η πληρωμή θα γίνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα:
- Στις 25 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ασφαλισμένοι των τέως ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) τις κύριες συντάξεις. Επίσης την ίδια ημέρα θα δοθούν οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν με βάση τον νόμο 4387/2016 (συνταξιούχοι από το 2017 και έπειτα) αλλά και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών). Την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις ΟΠΣ- ΕΦΚΑ σε όλους όσους είναι νέοι συνταξιούχοι (μισθωτοί και μη μισθωτοί).
- Στις 27 Φεβρουαρίου υπολογίζεται πως θα δοθούν οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, τράπεζες κ.λπ.) αλλά και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΕΦΚΑ (Δεκέμβριος 2024) έξι στους δέκα συνταξιούχους λαμβάνουν σύνταξη γήρατος μικρότερη των 1.000 ευρώ, χαμηλές, δηλαδή, σε σχέση με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.
Όπως όμως συμβαίνει κάθε μήνα, τα χρήματα θα είναι στα ΑΤΜ από την προηγούμενη το απόγευμα. Έτσι η πρώτη πληρωμή θα είναι εμφανής από το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου και οι δημόσιοι υπάλληλοι δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr