Eύβοια: Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση του Θανάση Ζεμπίλη στη Χαλκίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eύβοια: Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση του Θανάση Ζεμπίλη στη Χαλκίδα

Στελέχη και πολίτες από όλη την Εύβοια γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς την κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Μ. Πλατανιώτης», ενώ χρησιμοποιήθηκε και η βοηθητική αίθουσα.

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου του βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη, χθες στο ξενοδοχείο «Lucy» στη Χαλκίδα.

Στελέχη και πολίτες από όλη την Εύβοια γέμισαν ασφυκτικά από νωρίς την κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Μ. Πλατανιώτης», ενώ χρησιμοποιήθηκε και η βοηθητική αίθουσα.

Η συγκέντρωση ήταν τόσο πολυπληθής, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κόσμος ακόμα και στους διαδρόμους και στα σκαλοπάτια του ξενοδοχείου.

Ο Βουλευτής Ευβοίας στην ομιλία του, αναφέρθηκε κυρίως στα μεγάλα έργα υποδομής, για τα οποία έχει έντονα δραστηριοποιηθεί, όπως η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών, ο Βόρειος Οδικός Άξονας, οι παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου και Αλιβερίου, το φράγμα Σέττας – Μανικίων, αλλά και σε δράσεις, όπως το Αιμοδυναμικό εργαστήριο, το ΕΚΑΒ Μαντουδίου κ.α.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της θητείας του ως Δήμαρχος Χαλκιδέων, ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της οδού Σχηματάρι – Χαλκίδα και η επέκτασή της, η παράκαμψη Χαλκίδας, αποτελούσε το πρώτο μας μέλημα, καθώς ο υφιστάμενος δρόμος από Σχηματάρι μέχρι Ψαχνά ήταν αναλογικά ο πιο αιματοβαμμένος δρόμος στην Ελλάδα, με τα περισσότερα δυστυχήματα».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Ευβοίας γύρισε το χρόνο πίσω, στο 2007, όπου όπως είπε «είχαμε την ευτυχή συγκυρία στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ να βρίσκεται ως υπουργός ο Γιώργος Σουφλιάς, o οποίος πείστηκε για την αναγκαιότητα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας και δρομολόγησε τον κύριο όγκο των μελετών του.

Έτσι, το έργο αυτό που έτρεξα ως δήμαρχος, το βρήκα μπροστά μου σαν βουλευτής. Είχαμε, πλέον, μελετητικά ώριμο τον κορμό του κυρίως έργου από το Βαθροβούνι μέχρι Αρτάκη, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης. Η παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών δημοπρατήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 με Π/Υ 210.000.000 ευρώ και χρόνο παράδοσης τα 5 χρόνια».

«Η παράκαμψη της Χαλκίδας προβλέπεται ακολούθως να συνδεθεί νότια με την Παράκαμψη Βασιλικού, που έχει μήκος 7,5 χλμ και Π/Υ 40 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια με την Παράκαμψη Αμαρύνθου μήκους 7χλμ και Π/Υ 45 εκατ. ευρώ.

Οι δύο αυτές παρακάμψεις βρίσκονται σε φάση επικαιροποίησης των μελετών τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Στον ίδιο δρόμο θα βρεθεί και η παράκαμψη Αλιβερίου, σύμφωνα με δέσμευση του κ. Καραγιάννη», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Αναφορικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι «η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών, θα κουμπώσει με το έργο, μήκους 35χλμ “Κεντρικός Οδικός άξονας Βόρειας Εύβοιας, τμήμα: παράκαμψη Ψαχνών – Στροφυλιά”, η μελέτη του οποίου δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας με Π/Υ 230 εκατ. ευρώ αποτελεί το πλέον εμβληματικό έργο, του προγράμματος “Εύβοια Μετά”, που προωθείται ως ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης, για να αποκτήσει η Βόρεια Εύβοια ένα πιο ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα».

Ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του φράγματος Σέττας – Μανικίων, το οποίο θα επιλύσει χρόνια υδρευτικά και αρδευτικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει και πόλη έλξης για επισκέπτες. «Μετά από 13 χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης εντάξαμε το έργο στο πρόγραμμα “Α.Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 41 εκ. ευρώ», ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο Βουλευτής Ευβοίας.

Όσον αφορά στον τομέα της Υγείας, μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στη Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΧ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στην Εύβοια τα περίπου 1000 περιστατικά, που χρήζουν αιμοδυναμικής υποστήριξης, αλλά και στη δημιουργία του ΕΚΑΒ Μαντουδίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr