Το καρυώτικο είναι μελιτζανοσαλάτα και αποτελεί μια από τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Εύβοιας. Είναι πεντανόστιμη και πραγματικά αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 ποτήρι νερού λάδι ελιάς
- 1 μεγάλη χούφτα σκόρδα χοντροκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε κάρβουνα
- Όταν είναι παντού μαλακές και βγαίνει ο χυμός τους, καθαρίζουμε τις φλούδες
- Βουτάμε τα δάκτυλα μας συχνά σε κρύο νερό, για να μπορούμε να αφαιρέσουμε καλά όλες τις φλούδες
- Αφαιρούμε και τα σποράκια αν έχουν και κρατάμε τη μαλακή σάρκα τους
- Τις ψιλοκόβουμε με ένα ξύλινο κουτάλι
- Αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια, δεν πειράζει, νόστιμο θα είναι και έτσι
- Τέλος, ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με όλα τα άλλα υλικά. Δοκιμάζουμε, και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ακόμη κάποιο υλικό
- Διατηρούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο.
- Πριν από το σερβίρισμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 1 ώρα
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr