ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπακλαβάς Κύμης για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Μπακλαβάς Κύμης για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή από την Κύμη Εύβοιας.

Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της. Μια από αυτές είναι ο μπακλαβάς Κύμης.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά 

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 4 κούπες βούτυρο αγελάδας
  • 1 κιλό καρύδια
  • 3 κ.γ κανέλα
  • 1,5 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Για το σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 3 κούπες νερό
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα καρύδια στο multi, να είναι χοντρά κομματάκια, όχι σκόνη.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε την κανέλα, γαρύφαλλο και το ξύσμα λεμονιού.Δινει άρωμα στη γέμιση.
  • Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για βάση 3 βουτυρωμενα φύλλα και ξεκινάμε το στρώσιμο φύλλου και γέμισης.
  • Βάζουμε με το χέρι μας μείγμα από τα καρύδια και συνεχίζουμε με φύλλο,τα οποία θα τα βουτυρώνουμε.
  • Ανάλογα με το πόσο παχύ θέλουμε να γίνει το κομμάτι, βγαίνουν περίπου 12-14 στρώσεις.
  • Τελειώνουμε με 3 φύλλα.
  • Χαράζουμε σε ρόμβους τα κομμάτια και τρυπάμε πάνω στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο.
    Ζεσταίνουμε το βούτυρο(+ λάδι)να κάψει, και ζεματιζουμε τον μπακλαβά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, στους 150C για 1 ώρα και στους 200C για 1/2 ώρα.
  • Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι, στον ζεστό μπακλαβά.
  • Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κούπα βούτυρο και 1 κούπα ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr