ευβοια

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι όπως το φτιάχνουν στην Εύβοια

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι όπως το φτιάχνουν στην Εύβοια
Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας.

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι μια συνταγή της Εύβοιας που είμαστε σίγουρη πως μόλις τη δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 1 – 1 ½ κιλό
  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 φυλλαράκι δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Άνηθος ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή ασύρτικο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό, πιπέρι, δάφνη και λίγο ελαιόλαδο για 30 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μέτριου μεγέθους κομμάτια.
  • Αμέσως μετά το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και το αχνίζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το ζωμό από το βρασμένο χταπόδι. Αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε λίγο ζεστό.
  • Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο φαγητό μας, τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα αρωματικά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι.
  • Το αφήνουμε να βράσει al dente ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία περίπου 8-10 λεπτά.
  • Προσοχή, στο αλάτι γιατί κάποια χταπόδια είναι αλμυρά.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr