ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε πώς φτιάχνεται η «γυμνή» τυρόπιτα της Εύβοιας

Δείτε πώς φτιάχνεται η «γυμνή» τυρόπιτα της Εύβοιας
Δείτε την εύκολη και νόστιμη συνταγή της Εύβοιας.

Η Εύβοια πέρα από τα πανέμορφα μέρη που διαθέτει έχει και πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγες. Μια από αυτές είναι η τσιτσανόπιτα που είναι ουσιαστικά τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξετε:

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 6-7 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  • Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr