Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές της συνταγές. Μια από αυτές είναι το ραβανί που το φτιάχνουν στο Αλιβέρι και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα λεμονιού
- 4 κουταλάκια της σούπας γάλα (φρέσκο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- μισό vitam λιωμένο, όχι βρασμένο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
- Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα baking powder, το σιμιγδάλι και στο τέλος το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας σταθερά
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί 22Χ34
- Το ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr