Είναι γνωστό πως η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της με μια από αυτές τον τραχανά. Είναι από τις πιο γνωστές και νόστιμες συνταγές και μπορείτε να τον φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:
Υλικά
- 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
- 4 κουταλιές αλάτι
- 1 κιλό γάλα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη
- Κόβουμε κομματάκια και τα απλώνουμε το βράδυ, για να στεγνώσουν
- Το πρωί, τα τρίβουμε με τα χέρια και μετά τα περνάμε από κόσκινο τρυπητό και βγαίνουν μικρά κομμάτια
- Τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν και όποτε επιθυμούμε, βράζουμε για σούπα
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr