Δείτε την Ευβοιώτικη συνταγή για ψάρι πλακί
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε την Ευβοιώτικη συνταγή για ψάρι πλακί

Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας.

Πέρα από τα πανέμορφα χωριά και μέρη που διαθέτει η Εύβοια φημίζεται και για το πεντανόστιμο φαγητό της. Μια συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το ψάρι πλακί που το φτιάχνουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Δείτε παρακάτω την συνταγή:

Υλικά 

  • 4-5 κρεμμύδια
  • 6-7 πατάτες
  •  τομάτα φρέσκια
  • 1 ποτήρι λάδι
  • σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι .
  • Κόβουμε στο μούλτι την μισή ποσότητα τομάτας και την άλλη μισή στο χέρι.
  • Ρίχνουμε στο κρεμμύδι την τριμμένη στο multi τομάτα, το μαϊντανό και το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε τις τεμαχισμένες πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και τοποθετούμε βυθίζοντας σ’ αυτό τα ψάρια προσθέτοντας και τη υπόλοιπη τομάτα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα η ανά μερίδα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Kαλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr