Δείτε την παραδοσιακή Ευβοιώτικη συνταγή για τηγανόψωμα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δείτε την παραδοσιακή Ευβοιώτικη συνταγή για τηγανόψωμα

Πώς θα φτιάξετε αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα.

Η Εύβοια φημίζετε για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της. Μια από αυτές που είναι και από τις πιο γνωστές είναι τα Ευβοιώτικα τηγανόψωμα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Πάμε να δούμε πώς θα τα φτιάξετε

Υλικά 

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350-400 γρ. φέτα
  • χλιαρό νερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Ανακατεύουμε αλεύρι,νερό,αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη. Αν δούμε και χρειαστεί παραπάνω νερό ή αλεύρι, προσθέτουμε ανάλογα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπεράκι.
  • Γεμίζουμε με φέτα κατά βούληση και διπλώνουμε είτε σε φάκελο, είτε σε σαλιγκαράκι κάνοντας ρολό τη ζύμη και τυλίγοντας σε σαλιγκάρι.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Καλό είναι να τρυπάμε και λίγο με το πηρούνι μας τα τηγανόψωμα για να ψηθεί καλά η ζύμη,αν και εφόσον την ανοίξουμε με πλάστη,δεν έχει φόβο.
  • Απλώστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το περιττό λάδι

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr