Επιστήμονες αναβίωσαν τους λύκους από το Game of Thrones με DNA από αρχαία απολιθώματα
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστήμονες αναβίωσαν τους λύκους από το Game of Thrones με DNA από αρχαία απολιθώματα

Ο ανταρόλυκος ένα είδος λύκου που εξαφανίστηκε πριν από 13.000 χρόνια και έγινε διάσημο από την αγαπημένη σειρά του HBO «Game of Thrones» επιστρέφει δυναμικά χάρη στην πρώτη «απο-εξαφάνιση».

Τρία κουτάβια τα οποία οι επιστήμονες ονόμασαν Romulus, Remus και Khaleesi – γεννήθηκαν με επιτυχία χρησιμοποιώντας DNA από αρχαία απολιθώματα του εξαφανισμένου ζώου και γονίδια από τον πλησιέστερο εν ζωή συγγενή τους, τον γκρίζο λύκο.

Τα εκπληκτικά αποτελέσματα αποκαλύφθηκαν τη Δευτέρα από την Colossal Biosciences, μια εταιρεία γενετικής μηχανικής με έδρα το Τέξας.

«Η ομάδα μας πήρε DNA από ένα δόντι 13.000 ετών και ένα κρανίο 72.000 ετών και δημιούργησε υγιή κουτάβια λύκου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Colossal, Μπεν Λαμ. «Κάποτε ειπώθηκε ότι κάθε επαρκώς προηγμένη τεχνολογία είναι δυσδιάκριτη από τη μαγεία. Σήμερα, η ομάδα μας έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει λίγη από τη μαγεία πάνω στην οποία εργάζεται και τον ευρύτερο αντίκτυπό της στη διατήρηση».

Τα τρία κουτάβια, δύο αρσενικά και ένα θηλυκό, κατοικούν τώρα σε ένα ασφαλές οικολογικό καταφύγιο 2.000 στρεμμάτων, ενώ 10 άτομα τα φροντίζουν όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι συγκεκριμένοι λύκοι εμφανίστηκαν στη σειρά «Game of Thrones» του HBO στο πλάι της οικογένειας Σταρκ κλέβοντας όλες τις εντυπώσεις.

Η Khaleesi έχει επίσης πάρει το όνομά της από τον χαρακτήρα της Daenerys Targaryen, που υποδύεται η Emilia Clarke στη σειρά.

Η New York Post γράφει πως οι ανταρόλυκοι έζησαν κατά τη διάρκεια της Εποχής των Παγετώνων και σύμφωνα με την παλαιοντολόγο Julie Meachen κυνηγούσαν άλογα, βίσονες και πιθανώς μαμούθ.

Ωστόσο, η δραστηριότητα των ανθρώπων κυνηγών οδήγησε στη μείωση των πληθυσμών των θηραμάτων τους με αποτέλεσμα το είδος να εξαφανιστεί, ενώ ο γκρίζος λύκος κάλυψε το «οικολογικό κενό».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Λαμ και ο Τζορτζ Τσερτς, ένας βιολόγος της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, ίδρυσαν την ιδιωτική εταιρεία που πλέον αξίζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο να επαναφέρουν το μαλλιαρό μαμούθ.

Η εταιρεία έχει επίσης στο στόχαστρό της την αναβίωση της τίγρης της Τασμανίας, του ντόντο, ενώ τον περασμένο μήνα δημιούργησε με επιτυχία ένα μαλλιαρό ποντίκι, το οποίο μοιράζεται παρόμοια χαρακτηριστικά με τα μαμούθ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr