Ακόμα μια αγαπημένη συνταγή στην Εύβοια είναι οι γαρίδες σαγανάκι. Δείτε λοιπόν τον ξεχωριστό τρόπο που την φτιάχνουν στα χωριά της Εύβοιας. Είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 10 γαρίδες βρασμένες
- 1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
- αλατοπίπερο
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- πιπέρι
- λίγο λεμόνι
- 1 ποτήρι ζουμί από τις γαρίδες που έβρασαν
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 πιπεριές πράσινες, λεπτές ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράζουμε πολύ λίγο τις γαρίδες, γιατί αν βράσουν αρκετά σκληραίνουν και τους ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδιμε λάδι, ρίχνουμε αλατοπίπερο ντομάτες και το ζουμί, από τις γαρίδες και το αφήνουμε να γίνει η σάλτσα πηχτή.
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε τη μισή σάλτσα, από πάνω τις γαρίδες με το τσόφλι τους, το ταμπάσκο, τα τυριά και τέλος την υπόλοιπη σάλτσα και το μαϊντανό και ψήνουμε 15 λεπτά περίπου σε μέτριο φουρνο.
- Σερβίρεται.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr