Οι γκιουζλεμέδες είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας και αποτελεί είναι ένα πεντανόστιμο ορεκτικό! Είναι τηγανητή τυρόπιτα και δε λείπει από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι.
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε
Υλικά
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 90γρ λάδι
Για την γέμιση
- 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
- 1 αυγό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
- Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. - Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια, παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι, το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, βάζουμε στο καθένα από μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε φάκελο.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr