Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Εύβοιας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Εύβοιας

Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας.

Αυτά τα κουλουράκια είναι παραδοσιακά και αγαπημένα στην Εύβοια κατά την περίοδο του Πάσχα! Η συνταγή για τα “κουλουράκια Εύβοιας” συνδυάζει απλά υλικά με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε:

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (1 για το μείγμα και 1 για το άλειμμα)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών υλικών στο υγρό μείγμα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, αλλά μη κολλώδη ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε το δεύτερο αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι (ή αμύγδαλα, αν επιθυμούμε).
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr