ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Εύβοιας

Η απόλυτη παραδοσιακή συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Εύβοιας
Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας.

Αυτά τα κουλουράκια είναι παραδοσιακά και αγαπημένα στην Εύβοια κατά την περίοδο του Πάσχα! Η συνταγή για τα “κουλουράκια Εύβοιας” συνδυάζει απλά υλικά με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε:

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (1 για το μείγμα και 1 για το άλειμμα)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών υλικών στο υγρό μείγμα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, αλλά μη κολλώδη ζύμη.
  • Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε το δεύτερο αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι (ή αμύγδαλα, αν επιθυμούμε).
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr