Αυτά τα κουλουράκια είναι παραδοσιακά και αγαπημένα στην Εύβοια κατά την περίοδο του Πάσχα! Η συνταγή για τα “κουλουράκια Εύβοιας” συνδυάζει απλά υλικά με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Δείτε πώς θα τα φτιάξετε:
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά (1 για το μείγμα και 1 για το άλειμμα)
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλ. αμύγδαλα (προαιρετικά)
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά. - Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε το μείγμα των ξηρών υλικών στο υγρό μείγμα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, αλλά μη κολλώδη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Χτυπάμε το δεύτερο αυγό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι (ή αμύγδαλα, αν επιθυμούμε).
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr