ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Η απόλυτη σοκολατένια συνταγή της Εύβοιας για τα Χριστούγεννα
Δείτε την πεντανόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή της Εύβοιας.Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν γίνεται να μην δοκιμάσετε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη σοκολατένια συνταγή της Εύβοιας, για τρουφάκια με άρωμα μελομακάρονο.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 150 γρ. μπισκότα με ουδέτερη γεύση
- 100 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο, το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
- Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ξύσμα και τα μπισκότα που έχουμε τριψει σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφού περάσει η ώρα, κάνουμε τρουφάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα ρολάρουμε σε τριμμένο καρύδι.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr