Η οικονομική βασιλόπιτα της Εύβοιας – Δείτε την συνταγή
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η οικονομική βασιλόπιτα της Εύβοιας – Δείτε την συνταγή

Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή της Εύβοιας για βασιλόπιτα.

Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό η βασιλόπιτα. Στην Εύβοια λοιπόν φτιάχνουν την πιο νόστιμη και οικονομική συνταγή για βασιλόπιτα.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 πακέτο βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη (225 γρ. + 25 γρ. για το άλειμμα του ταψιού)
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 αβγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για τον στολισμό

Εκτέλεση

  • Σε δύο μπολ ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  • Χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τ ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, το κονιάκ και τις βανίλιες και ξαναχτυπάμε.
  • Με το μοτέρ αναμμένο σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 ή 4 δόσεις.
  • Σε ξεχωριστό κάδο χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα 0θα χρειαστεί να προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι.
  • Όταν η μαρέγκα αποκτήσει σύσταση σαν σαντιγί τότε με μια σπάτουλα τη μεταφέρουμε σε δόσεις στο μπολ με τη ζύμη και αναδεύουμε με προσοχή. Σκοπός μας είναι να μην «ξεφουσκώσει» η μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί -αν χρησιμοποιήσουμε ταψί με αποσπώμενο πάτο, καλό θα είναι να το «φοδράρουμε» με αντικολλητικό χαρτί για να αποφύγουμε ενδεχόμενα ατυχήματα- και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr