Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές της συνταγές. Μια από αυτές, όχι και τόσο γνωστή, είναι οι κουτσουνοκεφτέδες. Πρόκειται για κεφτέδες που φτιάχνονται με παπαρούνα και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται:
Υλικά
- 1 κιλό κουτσουνάδες( παπαρούνες)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγο δυόσμος
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Έπειτα ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες παπαρούνες και τις αφήνουμε μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πίπέρι και το δυόσμο.
- Αφου τις κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, για να δημιουργηθεί ένα μείγμα
για τους κεφτέδες. - Παίρνουμε το μείγμα και φτιάχνουμε μικρές μπάλες
τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr