Λουκουμάδες Εύβοιας για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λουκουμάδες Εύβοιας για να γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Δείτε εδώ την πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή της Εύβοιας.

Η Εύβοια πέρα από τις πανέμορφες παραλίες της φημίζεται και για τα πεντανόστιμα παραδοσιακά πιάτα της. Πάμε να δούμε όμως μια γλυκιά συνταγή για λουκουμάδες.

Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται

Υλικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 3 ποτήρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά  ζάχαρη
  • μισή κουταλιά αλάτι
  • 4 φακέλους ξηρή μαγιά
  • 1 ποτηράκι ούζο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό
  • Ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το ούζο και τέλος το αλεύρι, προσέχοντας να μη γίνει ο χυλός πολύ πηχτός
  • Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι ή και περισσότερο, εάν χρειαστεί
  • Σκεπάζουμε, για να διπλασιαστεί ο χυλός
  • Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα αρκετό σπορέλαιο, για να κάψει
  • Βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με λάδι και παίρνουμε κομματάκια από το χυλό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα
  • Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να ψηθούν μέσα, χωρίς να καούν
  • Στη συνέχεια, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί με τρυπητή κουτάλα και αφού στραγγίσουν, τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιλούουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα
  • Εάν δεν θέλουμε γάλα, ρίχνουμε μόνο νερό

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr