
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Μαγειρίτσα όπως την φτιάχνουν στην Εύβοια
Δείτε εδώ την απόλυτη συνταγή του Πάσχα.Η ζεστή και αυγολεμονάτη μαγειρίτσα, όπως την ετοιμάζουν παραδοσιακά στην Εύβοια, μας περιμένει να τη δοκιμάσουμε αμέσως μετά την Ανάσταση. Είναι ένα φαγητό γεμάτο αναμνήσεις και παραδόσεις, που προσφέρει όχι μόνο πλούσια γεύση αλλά και μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής.
Δείτε πώς θα την φτιάξετε:
Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1½ λίτρο ζωμός βοδινού
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- ½ μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (+ extra για το σερβίρισμα)
- ½ μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για το αυγολέμονο
- 3 κρόκοι αυγών
- Χυμός από 2-3 λεμόνια
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεμάτισμα συκωταριάς: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξε τη συκωταριά και βράσε για 10 λεπτά. Σούρωσέ την και άφησέ την να κρυώσει πριν την ψιλοκόψεις.
- Σοτάρισμα λαχανικών: Σε άλλη κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθήκη συκωταριάς: Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη συκωταριά στην κατσαρόλα, αλατοπιπέρωσε και σοτάρισε για 2-3 λεπτά.
- Βράσιμο: Ρίξε τον ζωμό, σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.
- Ρύζι & μυρωδικά: 10-20 λεπτά πριν το τέλος, πρόσθεσε το ρύζι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Αυγολέμονο: Σε μπολ, χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και την κρέμα. Πρόσθεσε σταδιακά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγόβρασε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρισμα: Σέρβιρε ζεστή, με φρεσκοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr