Η Εύβοια πέρα από τα πανέμορφα γραφικά χωριά της φημίζεται και για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της. Μια από αυτές είναι το μελιτζανάκι και πρόκειται για γλυκό του κουταλιού που φτιάχνουν στο Αλιβέρι Ευβοίας. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα φθινοπωρινά γλυκίσματα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 50 κομμάτια μελιτζανάκι μικρό
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- ασπρισμένα αμύγδαλα
- 6 ποτήρια νερό
- 1-2 ξυλάκια κανέλα
- 5-6 κομμάτια γαρύφαλλο
- 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε το μελιτζανάκι
- Το τρυπάμε και το τοποθετούμε σε νερό
- Προσθέτουμε λίγο λεμόνι, για να μη μας μαυρίσει
- Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr