Μια γλυκιά συνταγή από την Κύμη που θα λατρέψετε
ευβοια

Μια γλυκιά συνταγή από την Κύμη που θα λατρέψετε

Δείτε εδώ πώς φτιάχνουν μπακλαβά στην Κύμη Εύβοιας.

Η Εύβοια πέρα από τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει έχει και πεντανόστιμες συνταγές. Μια από αυτές είναι ο μπακλαβάς με καρύδι είναι που φτιάχνουν στην Κύμη.

Πάμε να δούμε πώς θα τον φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 4 κούπες βούτυρο αγελάδας
  • 1 κιλό καρύδια
  • 3 κ.γ κανέλα
  • 1,5 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Σιρόπι

  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 3 κούπες νερό
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα καρύδια στο multi, να είναι χοντρά
    κομματάκια, όχι σκόνη.Τα βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε την κανέλα, γαρύφαλλο και το ξύσμα λεμονιού.Δινει άρωμα στη γέμιση.
  • Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί για βάση 3 βουτυρωμενα φύλλα και ξεκινάμε το στρώσιμο φύλλου και γέμισης.
  • Βάζουμε με το χέρι μας μείγμα από τα καρύδια και συνεχίζουμε με φύλλο,τα οποία θα τα βουτυρώνουμε.
  • Ανάλογα με το πόσο παχύ θέλουμε να γίνει το κομμάτι,βγαίνουν περίπου 12-14 στρώσεις.
  • Τελειώνουμε με 3 φύλλα.
  • Χαράζουμε σε ρόμβους τα κομμάτια και τρυπάμε πάνω στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο(+ λάδι)να κάψει, και ζεματιζουμε τον μπακλαβά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, στους 150C για 1 ώρα και στους 200C για 1/2 ώρα.
  • Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι,στον ζεστό μπακλαβά.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 1 κούπα βούτυρο και 1 κούπα ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr