
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Μουσταλευριά: Βήμα βήμα η εύκολη συνταγή της Εύβοιας
Δείτε πώς φτιάχνουν τη μουσταλευριά στην Εύβοια.Η μουσταλευριά είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά γλυκά της Εύβοιας που αξίζει να δοκιμάσετε. Η συνταγή της είναι απλή, αλλά γεμάτη με γεύση και ιστορία.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:
Υλικά
- 1 λίτρο μούστο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2-3 γαρίφαλα
- 1/4 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλα
- Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βάζετε τον μούστο και τον ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Αν επιθυμείτε πιο γλυκιά γεύση, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
- Σε ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι και προσθέτετε λίγο από τον ζεστό μούστο (περίπου 1/4 φλιτζανιού) για να φτιάξετε έναν χυλό. Ανακατεύετε καλά για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
- Όταν ο μούστος βράσει, ρίχνετε τον χυλό με το αλεύρι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ή κουτάλι για να μην σβολιάσει. Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η μους και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά.
- Αν θέλετε, προσθέτετε ένα ξυλάκι κανέλα και γαρίφαλα για άρωμα. Τα αφήνετε να βράσουν για λίγα λεπτά και μετά τα αφαιρείτε.
- Όταν η μουσταλευριά είναι έτοιμη, τη ρίχνετε σε ατομικά ή σε μεγάλο σκεύος για να κρυώσει και να πήξει. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1-2 ώρες.
- Όταν η μουσταλευριά έχει κρυώσει και έχει σφίξει, μπορείτε να την γαρνίρετε με καρύδια ή αμύγδαλα και να την πασπαλίσετε με κανέλα σε σκόνη.
- Σερβίρετε τη μουσταλευριά κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου και απολαύστε το παραδοσιακό αυτό γλυκό.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr