Πετιμεζοκούλουρα: Η «viral» συνταγή της Εύβοιας
Ειδησεις ευβοια

Πετιμεζοκούλουρα: Η «viral» συνταγή της Εύβοιας

Δείτε την πεντανόστιμη γλυκιά συνταγή της Εύβοιας.

Τα πετιμεζοκούλουρα είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας και συγκεκριμένα της Κύμη. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξετε την γλυκιά συνταγή για κουλουράκια.

Υλικά

  • 4-5 κιλά μούστο χωρισμένο

Για τα κουλουράκια

  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι baking powder
  • μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη σε λίγο μούστο
  • 1  κουταλάκι της σούπας κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τον μούστο για 15 λεπτά περίπου
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κουλουράκια και τα ζυμώνουμε με μούστο, έως ότου η ζύμη να πλάθεται
  • Βάζουμε τον μούστο να βράσει, μέχρι να μισοδέσει το πετιμέζι
  • Κρατάμε τον μισό μούστο και τον άλλο μισό τον έχουμε στην κατσαρόλα που βράζει
  • Ρίχνουμε μέσα λίγα-λίγα τα κουλουράκια, τα βράζουμε για 5′ και με μια τρυπητή κουτάλα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  • Συνεχίζουμε, βράζοντας τα κουλουράκια
  • Όταν το πετιμέζι αρχίζει να δένει πολύ, προσθέτουμε λίγο-λίγο τον μούστο που έχουμε κρατήσει

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr