ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς φτιάχνουν νηστίσιμη ρεβυθάδα στην Εύβοια

Πώς φτιάχνουν νηστίσιμη ρεβυθάδα στην Εύβοια
Δείτε εδώ την πεντανόστιμη Σαρακοστιανή συνταγή της Εύβοιας.

Η περίοδος νηστείας έχει ξεκινήσει και επίσημα και πολλές νοικοκυρές αναζητούν νηστίσιμες συνταγές.

Μια από αυτές είναι η παραδοσιακή ρεβυθάδα που φτιάχνουν στην Εύβοια και μπορείτε να φτιάξετε κατά την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά

  • 700 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό μαζί με 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική)
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρά καρέ
  •  300 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την φτιάξουμε την θρυλική ρεβυθάδα της Σίφνου πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Τα βάζουμε στη γάστρα και ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1.800 ml νερό (πρέπει να σκεπάζει όλα τα υλικά).
  • Κλείνουμε καλά με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  • Χαμηλώνουμε, τέλος, στους 120°C και ψήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ, περίπου 8 ώρες), μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  • Συνοδεύουμε με λεμόνι και πράσινες ελιές.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr