
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Πως φτιάχνουν τη λαγάνα στην Εύβοια- Η συνταγή
Δείτε εδώ την συνταγή της Εύβοιας.Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό η λαγάνα. Πάμε λοιπόν να δούμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια.
Δείτε πώς θα την φτιάξετε:
Υλικά
- 1 κιλό κίτρινο αλεύρι
- 650 γρ. χλιαρό νερό
- 15 γρ. νωπή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Σουσάμι και αλάτι
- Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την αφήνετε περίπου 10 λεπτά να ωριμάσει.
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, τη διαλυμένη μαγιά, το λάδι, λίγο αλάτι και ρίχνετε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα και να μην κολλάει στο χέρι.
- Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι. Στη συνέχεια, κάνετε το ζυμάρι μια μεγάλη μπάλα, και αφήστε το να φουσκώσει.
- Πιέζετε τα κομμάτια ζύμης με τις παλάμες, ώστε να απλωθούν στο ταψί.
- Έπειτα, αφήνετε τις λαγάνες για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένες σε ζεστό μέρος.
- Τις πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr