ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πως φτιάχνουν τη λαγάνα στην Εύβοια- Η συνταγή

Πως φτιάχνουν τη λαγάνα στην Εύβοια- Η συνταγή
Δείτε εδώ την συνταγή της Εύβοιας.

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό η λαγάνα. Πάμε λοιπόν να δούμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια.

Δείτε πώς θα την φτιάξετε:

Υλικά

  • 1 κιλό κίτρινο αλεύρι
  • 650 γρ. χλιαρό νερό
  • 15 γρ. νωπή μαγιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Σουσάμι και αλάτι
Εκτέλεση
  • Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την αφήνετε περίπου 10 λεπτά να ωριμάσει.
  • Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, τη διαλυμένη μαγιά, το λάδι, λίγο αλάτι και ρίχνετε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα και να μην κολλάει στο χέρι.
  • Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι. Στη συνέχεια, κάνετε το ζυμάρι μια μεγάλη μπάλα, και αφήστε το να φουσκώσει.
  • Πιέζετε τα κομμάτια ζύμης με τις παλάμες, ώστε να απλωθούν στο ταψί.
  • Έπειτα, αφήνετε τις λαγάνες για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένες σε ζεστό μέρος.
  • Τις πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr