Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό η λαγάνα. Πάμε λοιπόν να δούμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που φτιάχνουν στην Εύβοια.
Δείτε πώς θα την φτιάξετε:
Υλικά
- 1 κιλό κίτρινο αλεύρι
- 650 γρ. χλιαρό νερό
- 15 γρ. νωπή μαγιά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Σουσάμι και αλάτι
- Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την αφήνετε περίπου 10 λεπτά να ωριμάσει.
- Σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι, τη διαλυμένη μαγιά, το λάδι, λίγο αλάτι και ρίχνετε σιγά-σιγά το νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα και να μην κολλάει στο χέρι.
- Ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα λείο και σφιχτό ζυμάρι. Στη συνέχεια, κάνετε το ζυμάρι μια μεγάλη μπάλα, και αφήστε το να φουσκώσει.
- Πιέζετε τα κομμάτια ζύμης με τις παλάμες, ώστε να απλωθούν στο ταψί.
- Έπειτα, αφήνετε τις λαγάνες για 30 λεπτά περίπου σκεπασμένες σε ζεστό μέρος.
- Τις πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr