Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες συνταγές της με μια από αυτές την ροδινή που φτιάχνεται στην Κύμη Ευβοίας. Πρόκειται για αφράτα ψωμάκια με τυρί που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι φαρινά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι άρμη από τυρί
- 1 ποτήρι γάλα
- φέτα
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα και τη φέτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
- Στο τέλος βάζουμε και το χεράκι μας και το πλάθουμε σε μια ομοιόμορφη μπάλα.
- Παίρνουμε κομμάτια μεγέθους μικρού πορτοκαλιού ή μεγέθους που επιθυμούμε και το πλάθουμε σαν μπιφτεκάκι.
- Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr