![Τι είναι η γκόγκλιες Εύβοιας και πώς φτιάχνονται](https://www.evima.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkoglies.jpg)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Τι είναι η γκόγκλιες Εύβοιας και πώς φτιάχνονται
Δείτε εδώ την παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας.Η Εύβοια φημίζεται για τις νόστιμες παραδοσιακές της συνταγές. Μια από αυτές είναι οι γκόγκλιες η αλλιώς κουρκουμπίνες που είναι ουσιαστικά χειροποίητα μακαρόνια. Είναι πεντανόστιμες και πρέπει οπωσδήποτε να τις δοκιμάσετε.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται:
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 400 ml
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. Αλάτι
Υλικά για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. πρόβειο βούτυρο
- Κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Δυναμώνουμε ελαφρώς την ταχύτητα (στην μέση) και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, ώστε να πάρουμε ένα ελαστικό και εύπλαστο ζυμαράκι. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 4. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με το χέρι μας σε ένα μακρύ κορδόνι (περίπου 0.5 εκατοστό διάμετρο).
- Κόβουμε ανά δύο εκατοστά με ένα μαχαίρι. Πατάμε το κάθε κομμάτι με τα δύο δάχτυλα και το σέρνουμε προς τα μπροστά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα κενό/κούφωμα στην μέση. Εναλλακτικά, απλώστε το κομματάκι ζύμης πάνω σε ένα καλαμάκι για να κάνει το κούφωμα.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr