Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό της Εύβοιας!

Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή για παστοκύδωνο.

Το παστοκύδωνο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουν στην Εύβοια και μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 2,5 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
  • 3,5 κιλά μούστο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1,5 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
  • 1 κλαράκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε καθαρισμένα τα κυδώνια, για να μαλακώσουν
  • Τα σουρώνουμε, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μούστο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα, για να βράσουν
  • Τα βράζουμε, μέχρι να γίνουν μια πολύ παχιά κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
  • Τα ρίχνουμε σε ταψί, το στρώνουμε καλά με βρεγμένο κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Μετά, το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr