Το παστοκύδωνο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνουν στην Εύβοια και μόλις το δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Υλικά
- 2,5 κιλά κυδώνια καθαρισμένα
- 3,5 κιλά μούστο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1,5 κιλό αμύγδαλα καθαρισμένα
- 1 κλαράκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Βράζουμε καθαρισμένα τα κυδώνια, για να μαλακώσουν
- Τα σουρώνουμε, τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μούστο, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα, για να βράσουν
- Τα βράζουμε, μέχρι να γίνουν μια πολύ παχιά κρέμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
- Τα ρίχνουμε σε ταψί, το στρώνουμε καλά με βρεγμένο κουτάλι και το αφήνουμε να κρυώσει
- Μετά, το κόβουμε σε τετράγωνα ή ρομβοειδή κομμάτια
Καλή σας απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr