Τραχανάς Εύβοιας για να γλύφετε τα δάχτυλα σας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τραχανάς Εύβοιας για να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Μια από τις καλύτερες και φημισμένες συνταγές της Εύβοιας.

Οι σούπες με τραχανά είναι από τα πιο νόστιμα και οικονομικά φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει μια οικογένεια.

Μια νόστιμη συνταγή λοιπόν από την Εύβοια που θα λατρέψουν σίγουρα οι λάτρεις των ζυμαρικών και όχι μόνο είναι ο τραχανάς. Είμαστε σίγουροι πώς μόλις τον δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε. Πάμε να δούμε πώς θα τον φτιάξετε.

Υλικά

  • 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 4 κουταλιές αλάτι
  • 1 κιλό περίπου γάλα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, κόβουμε κομματάκια και τα απλώνουμε το βράδυ να στεγνώσουν.
  • Το πρωί τα τριβουλιάζουμε με τα χέρια μας και μετά τα περνάμε από κόσκινο τρυπητό και βγαίνουν μικρά κομμάτια.
  • Τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν και όποτε θέλουμε βράζουμε σούπα.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr