ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιτσανόπιτα Εύβοιας: Τι είναι και πώς φτιάχνεται

Τσιτσανόπιτα Εύβοιας: Τι είναι και πώς φτιάχνεται
Δείτε την παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας.

Η Τσιτσανόπιτα είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας, είναι ουσιαστικά τυρόπιτα χωρίς φύλλο και πήρε τ’ όνομά της με βάση την παραλλαγή του Τσιτσάνικου, δηλαδή του γυμνού. Είμαστε σίγουροι πως μόλις την δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
  • 125 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 500 γραμμάτια φέτα θρυμματισμένη
  • 500 γραμμάρια ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 200 ml γάλα φρέσκο – πλήρες
  • 1 πακετάκι τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Ρίχνετε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ, πλην της φρυγανιάς και τα ανακατεύετε πολύ καλά, να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζετε λάδι ή βούτυρο στο ταψί σας και πασπαλίζετε από πάνω με την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το απλώνετε.
  • Το υπόλοιπο της φρυγανιάς το πασπαλίζετε πάνω από την πίτα και βάζετε το ταψί στον φούρνο σας, τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.
  •  Ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει και σερβίρετε είτε ελαφρώς χλιαρή, είτε παγωμένη, αλλά πάντα εκτός ψυγείου.

Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr