
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Τυροπιτάρες: Δείτε εδώ την παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας
Πώς φτιάχνουν τυροπιτάρες στην Εύβοια.Μια από τις πιο γνωστές και νόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Εύβοιας είναι οι τυροπιτάρες. Είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτσανάκι λάδι, αλάτι δεν βάζουμε
- Νερό χλιαρό όσο πάρει για να γίνει η μια μαλακή ζύμη
Για Γέμιση
- 1 πιάτο βαθύ γεμάτο μυζήθρα βαρελίσια αλμυρή
- 1 αυγό, εάν θέλουμε γίνεται και χωρίς αυγό, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε έτσι ώστε το μήκος του να είναι περίπου 30 πόντοι και το φάρδος 25 περίπου , το κανονίζουμε με το μάτι.
- Γυρίζουμε τις άκρες του αυτιού προς τα μέσα στο μήκος και μετά το διπλώνουμε 3 φορές να κλείσει σαν φάκελος.
- Στη μεσιανή βόλτα, βάζουμε αρκετή μυζήθρα και την απλώνουμε σαν μαρμελάδα.
- Μετά διπλώνουμε το φύλλο με τις άκρες προς τα μέσα για να μην βγαίνει το τυρί και σχηματίζουμε φάκελο.
- Βάζουμε σε τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο και αφού κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τυροπιτάρα με το άνοιγμα προς τα κάτω.
- Αφού ροδίσει ελαφρά, γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr