ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Βασιλόπιτα: Πανεύκολη συνταγή με γιαούρτι και ελαιόλαδο από την Εύβοια
Δείτε την συνταγή της Εύβοιας.Ένας μήνας ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς και όλες οι νοικοκυρές αναζητούν συνταγές για βασιλόπιτα. Δείτε λοιπόν την πεντανόστιμη συνταγή για βασιλόπιτα κείκ με γιαούρτι και ελαιόλαδο από την Εύβοια.
Υλικά
- 300γρ. ζάχαρη
- 170ml ελαιόλαδο απαλό
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ. σταφίδα
- 80 γρ. καρύδι χοντροσπασμένο
- 80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
- 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ. baking powder
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- Για τη φόρμα:
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα. Φροντίζουμε το κάθε αυγό να έχει «απορροφηθεί» από το ανακάτεμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο.
- Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι (το οποίο έχουμε κοσκινίσει), τη μαγειρική σόδα και το μπείκιν πάουντερ. Αναδεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου, το καρύδι και το ξύσμα πορτοκαλιών.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα
- Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου, στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά.
Kαλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr